Čiernohorský Cabernet - ŠPIČKOVÉ ČERVENÉ VÍNO

Čiernohorský "CABERNET" je červené akostné odrodové víno harmonickej chuti i vône. Ide o veľmi obľúbené a kvalitné víno v tejto oblasti s tmavo-červenou rubínovou farbou..

Vo vôni vynikajú sladkasté černice, čierne ríbezle, višne s čerešňami, ktoré dopĺňajú tóny čierneho korenia. Jemné taníny, ktoré sú vo víne bohaté, dodávajú vínu plnosť a živé kyseliny ho robia veľmi zaujímavým, harmonickým.

Na podnebí je víno zaoblené výraznou ovocnosťou zrelého červeného ovocia, ktoré dodáva tomuto vínu sladkastú a zároveň i sviežu príchuť.

Výrobca vína, čiernohorská spoločnosť "13. Jul - Plantaže" už viac ako polstoročie predstavuje jedného z najväčších a najvýznamnejších producentov hrozna, vína a brandy - viniča v juhovýchodnej Európe. Vlastní unikátny vinohrad v jednom komplexe, pôsobivú rozlohu asi 2 300 hektárov. Dnes "Plantaže" ročne vyprodukujú okolo 22 miliónov kilogramov hrozna a predajú viac ako 16 miliónov fľaškových produktov vo viac ako 40 krajinách po celom svete.

Jedinečná čiernohorská klíma nachádzajúca sa medzi Jadranským morom, Skadarským jazerom a vysokými horami vytvára ideálne podmienky pre pestovanie a vývoj autentických odrôd viniča. "Plantaže" vyrábajú skutočne doslova honosné vína s jedinečným a rozpoznateľným charakterom.

"13. Jul - Plantaže" je spoločnosť, ktorá je lídrom na trhu a ktorej sa dá dôverovať.

Pokiaľ máte radi "CABERNET Sauvignon", práve tento od "13. Jul Plantaže" vás určite poteší k spokojnosti a správne doladí vaše chvíle. Bežné i tie sviatočné.

Skladom
Kód: 2963
€9,90 €8,25 bez DPH
Beige Minimalist Mood Photo Collage
Tip

Popis

ODRODA VÍNA   Cabernet Sauvignon
ALKOHOL   13,5 %

 


Podávanie

Teplota:  18 °C
Pohár:  Univerzálny pohár na červené víno

 

Párovanie jedla

Jedlá z červeného mäsa menej tučného, ​​údený prosciutto/budjola, tučné riečne a jazerné ryby, grilované, biele mäso, všetky druhy grilovaného a pečeného mäsa, vyzretý tvrdý syr.


Ocenenia

2016

Čiernohorský Cabernet 2012, zlatá medaila, Vino Ľubľana, Slovinsko

Čiernohorský Cabernet 2012, Zlatá medaila, Medzinárodný veľtrh Novi Sad, Srbsko

2013

Čiernohorský Cabernet 2009, zlatá medaila, Emozioni dal Mondo, Taliansko

2012

Čiernohorský Cabernet 2009, Strieborná medaila, AWC Viedeň, Rakúsko

Čiernohorský Cabernet 2009, Zlatá medaila, Medzinárodný veľtrh Novi Sad, Srbsko

Čiernohorský Cabernet 2009, zlatá medaila, Jadranski sajam Budva, Čierna Hora

2011

Čiernohorský Cabernet 2009, Zlatá medaila, Medzinárodný veľtrh Novi Sad, Srbsko

Technická informácia

Úroda

Aj keď bol zber 2014 mimoriadne náročný kvôli výdatným zrážkam počas septembra, na odrode Cabernet Sauvignon to nemalo vplyv, keďže hrozno bolo oberané pred začiatkom obdobia dažďov. Hrozno sa oberalo vo fáze plnej, technologickej zrelosti.

Vinice

VINICKÁ OBLASŤ Údolie Skadarského jazera, vinohradnícka oblasť Podgorica
POLOHA Ćemovsko polje; mikrolokality: Nikolj Crkva,  Cijevna bunar 9 a Cijevna bunar 7
EXPOZÍCIA sever juh
PÔDA plytká, skeletovitá pôda, slnkom zaliata (viac ako 2 500 hodín ročne)
HUSTOTA VÝSADBY Hustota rastlín: na mikrolokalitách Šipčanik a  Cijevna bunar 9, 2,60×0,70 m a Nikolj crkva a Cijevna bunar 7 , 2,60×0,90 m
PESTOVANIE obojstranný, horizontálny kordón, jednostranný Guyot
PRIEMERNÝ VEK HROZNA od 3 do 13 rokov

Technická informácia

ODRODA HROZNA Cabernet sauvignon
YIELD  11 t/ha
ČAS ZBERU prvej polovice septembra
METOD ZBERU Manuálny
VINIFIKÁCIA vinifikácie v nerezovej nádrži
TEPLOTA FERMENTÁCIE od 23 do 25 °C
TRVANIE FERMENTÁCIE 14-16 dní
JALOKTICKÁ FERMENTÁCIA spontánna
STARNUTIE 80% nerezová nádrž, 20%   francúzske dubové veľké sudy
TRVANIE STARNUTIA 2 roky
CHEMICKÁ ANALÝZA alkohol  13,5 obj. %, pH – 3,56, celkové kyseliny – 5,20 g/l

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: