Vinobran Šafram 10 g
Vinobran sa už od stredoveku používal ako konzervant do vín, ale aj na nakladanie zeleniny.
Používa sa na zastavenie varu, zachovanie farby ovocia a zeleniny a zabránenie procesu tmavnutia počas spracovania. Účinne ničí baktérie, kvasinky a plesne.
Hmotnosť 10 g
Zloženie: disiričitan draselný (E224).
Vo vínach sa používa v množstve menšom ako 10 g na 100 l vína. Pri ovocí je odporúčané množstvo 2,5 g na 5 litrov tekutiny. Hrozno sa rozpustí v studenej vode. Nepridáva sa tam, kde sa predpokladá následné prirodzené okyslenie kvasením. Zabraňuje kvaseniu, pretože zabíja baktérie.
- Podmienky skladovania:
- Skladujte na suchom a chladnom mieste.
- Krajina pôvodu (miesto pôvodu):
- Maďarsko
- Balí a/alebo dodáva:
- Šafram doo, Oranice 118, 10000 Záhreb, Chorvátsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.